BOL otok Brač

Ako želite provesti odmor u mjestu Bol u Hrvatskoj, možete potražiti smještaj na ovoj stranici. U našoj ponudi za Bol ćete pronaći 9 apartmana, 0 soba, 0 kuća/vila i 0 smještaja u studio-apartmanima. Želite li provjeriti mogućnost smještaja za Bol u hotelima, kampovima ili hostelima, kao i mogućnost rekreacije ili bavljenja sportom, molimo Vas da posjetite stranicu SMSPORTNET.
Možete potražiti smještaj i u nekom od mjesta blizu odabrane lokacije Bol, na popisu na lijevoj strani ove stranice.
Bol Bol je najstarije naselje na otoku Braču, njegov izolirani smještaj na jugu otoka i prekrasna priroda koja ga okružuje, donijela mu je ugled jedne od najatraktivnijih destinacija na hrvatskoj obali Jadrana.
Poznata plaža u Bolu - Zlatni Rat (Golden Horn), jedna je od najljepših plaža na Jadranu. Plaža je u stvari oko 600 metara dugi rt, formiran od sitnog šljunka čiji se oblik neprestano mijenja zbog djelovanja valova i morskih struja. Iznad plaže i mjesta Bol, nalazi se najviša planina na jadranskim otocima - Vidova Gora.

Da li ste znali? - Vidova Gora iznad mjesta Bol je sa svojih 78o metara najviši vrh jadranskog arhipelaga. Ime je nastalo prema kapelici svetog Vida (Vitus), čiji su ostaci stotinjak metara ispod vrha. Prema tumačenju stručnjaka, to je dokaz štovanja ondašnjih stanovnika slavenskog boga Svetovida.
Sa Vidove Gore se pruža prekrasan pogled na Zlatni Rat, otoke Hvar, Korčulu, Vis i Biševo, poluotok Pelješac i udaljeni vulkanski otočić Jabuku. Za posebno lijepog vremena pogled seže sve do planine Monte Gargano na Apeninskom poluotoku.
Na vrhu Vidove Gore se nalazi tipična dalmatinska konoba, gdje se servira bračka janjetina pečena na ražnju, dalmatinski pršut, poznati brački sir i vino, kao i drugi domaći specijaliteti.
Na Vidovoj Gori su uređene pješačke i biciklističke staze, pa je to poznata destinacija za sve one koji uz odmor traže i nešto više od sunčanja i kupanja u moru.


Bol, Agave
Razvoj turizma u Bolu je počeo 1963. godine, kada su izgrađeni prvi smještajni kapaciteti. Danas Bol pruža veliki izbor smještaja u hotelima, kampovima i privatnim apartmanima. Privreda se bazira na poljoprivredi, stočarstvu, vinogradarstvu, proizvodnji maslinovog ulja, ribarstvu i proizvodnji poznatog vina - Bolski plavac. Ipak najvažnija djelatnost je turizam sa brojnim smještajnim kapacitetima, restoranima, picerijama, barovima i noćnim klubovima. Brojni restorani serviraju jela domaće i internacionalne kuhinje i odličan izbor kvalitetnih vina.
Bol pruža gostima brojne kulturne i zabavne događaje, kao i veliki izbor sportskih i rekreaktivnih aktivnosti, posebno u vrijeme glavne turističke sezone.
Bol je s kopnom povezan brzim katamaranskim linijama, a trajektna veza sa Splitom se ostvaruje preko obližnje luke Supetar. Pored toga, 14 km od Bola je Zračna luka Brač koja Bol sa mnogim evropskim centrima povezuju redovne i čarter linije.

Radi svog položaja, Bol je među surferima poznat kao jedna od najboljih lokacija u ovom dijelu svijeta. Bol je također mjesto održavanja brojnih natjecanja u jedrenju na dasci.
Bol daje i mogućnost bavljenja drugim sportovima kao tenis (brojna igrališta, tradicionalni WTA turnir), zatim ronjenje, odbojka na pijesku, jedrenje i kajak, kao i razni "ekstremni" sportovi.

Bol ima smještaj od luksuznih hotela do lijepo uređenih privatnih soba. Ima preko 2500 kreveta u privatnim apartmanima, što je obično najbolje rješenja za ugodan i jeftin obiteljski odmor. Bol pruža svojim gostima dobro organiziran društveni život. Različiti restorani, barovi klubovi i diskoteke, pružaju bogatu gastronomsku ponudu uz nezaobilazno odlično crno vino. Nakon dnevnog boravka na plaži, organiziran je atraktivan noćni život sa noćnim provodom prilagođenim svim ukusima i uzrastiam.
Najpopularniji je cocktail bar Varadero, dok je Aquarius omiljeno okupljalište surfera. Nakon boravka u barovima i klubovima, noćna zabava seli u diskoteku "Faces".
Skoro svakog dana Bol organizira gostovanja kazališnih grupa, koncerte zabavne glazbe ili klapa, koncerte ozbiljne glazbe, popularnih pjevača ili nastupe lokalnog kulturnog kluba sa folklornim programom pjesme i tradicionalnih plesova.

Bol Google map
Zmajeva spilja, samostan u Pustinji Blace i Dominikanski samostan u Bolu su neke od najzanimljivijih povijesnih lokacijah koje svakako vrijedi posjetiti.
Ostale zanimljive lokacije su crkva Gospe od milosti (15-17. stoljeće), utvrđeni gotički ljetnikovac (kraj 15. i početak 16. stoljeća) i barokna crkva Gospe od Karmela, koja je proširivana u 18. stoljeću, s kipom Anđela s Veronikinim rupcem iznad vrata.


  
  
Pustinja Blaca
Pustinja Blaca je smještena na južnoj strani otoka Brač, između mjesta Bol i Milna, i jedna je od najfascinantnijih izletničkih destinacija na otoku. Pustinja, nekada glagoljaški samostan i zvjezdarnica, izgrađena je u podnožju visoke, strme litice. Blaca su u 16. stoljeću osnovali poljički glagoljaši. Mala blatačka pustinja nosi u sebi veliku spomeničku vrijednost. Crkva je sagradena 1588. u renesansnom slogu i posvećena je bila Uznesenju Marijinu. Pustinja Blaca sadrži mnoge predmete povijesne vrijednosti, uključujući knjige, malu tiskaru i zvjezdarnicu s teleskopima. Samostanska knjižnica ima 11.000 svezaka, mnogi od njih tiskanih prije 1800. godine. Arhive otkrivaju da su generacije redovnika pažljivo bilježile sve detalje svojih svakodnevnih gospodarskih i poljoprivrednih poslova, datume cvjetanja i dospjevanja plodova kao i ritam vremenskih promjena. Sadržaj Pustinje Blaca je sačuvan i danas je organiziran u muzejski postav.


Zmajeva Spilja
Zmajeva špilja je udaljena oko 200 m od malog mjesta Murvica (6km od Bola). Spilju su kao stan i hram koristili izbjegli poljički glagoljaši, koji su došli sredinom petnaestog stoljeća i obnovili život svoga reda na otoku Braču. U špilji su reljefi značajne povijesne važnosti, s prikazom načina života u ono vrijeme. Uz Zmajevu špilju su sačuvani slavenski mitovi o vilama, vukodlacima i vješticama, kao i mediteranska priča o Orkomarinu, jednookom divu stanovniku špilje.

Dominikanski samostan
U Bolu na rtu Glavice je crkva dominikanskog samostana (osnovan 1475.g.), jednobrodna građevina s gotičkim svodom, poslije proširena još jednim brodom. U samostanskom muzeju se čuva slika Gospe s djetetom i svecima, koja je prije bila u crkvi na glavnom oltaru, a pripisuje se jednom od Tintorettovih učenika. Osobito je vrijedan rad baroknog slikara Tripe Kokolja: Apoteoza sv. Dominika, na kasetiranom stropu kora iz 1713. U samostanu se čuva i zbirka predmeta i umjetničkih djela (slike, rukopisi, inkunabule te oko 6000 starih kovanih novčića.

Galerija Branislav Dešković
Galerija Branislav Dešković, nalazi se u luci Bol, u renesansno-baroknoj palači s kraja 17.stoljeća. U galeriji se čuvaju djela hrvatske suvremene umjetnosti i postavljeno je više od 380 izložaka.
Galerija nosi ime prema jednom od najznačajnijih osoba novijeg hrvatskog kiparstva. Branislav Dešković je bio pretežno animalist i poznat je po brojnim skulpturama lovačkih pasa, ali i drugih životinja.
U galeriji su zapažena djela brojnih autora: Ignjat Job, Ivan Rendić, Edo Murtić, Ljubo Ivančić, Branimir Dešković, Emanuel Vidović, Josip Botteri i drugi.Bol Hrvatska

SMJEŠTAJ BOL
HRVATSKI apartman ENGLISH privatni smještaj ITALIANO sobe DEUTSCH kreveti SLOVENŠČINA kuća ČESKY apartmani i sobe MAGYAR NAJAM APARTMANA U HRVATSKOJ FRANÇAIS POLSKI apartmani ESPAÑOL RUSKI apartman
 

 
Bol
Apartmani Regina
Studio
Apartman 2230A01
Bol apartmani
Bol sobe 40 Bol više
Smještaj Bol 1
NAJAM APARTMANA Bol 1 + 1 Hrvatska Bol
plaža Bol
sitni šljunak
attention
Bol
Villa Panorama
Plavi A-4
Apartman 2190A01
Bol apartmani
Bol sobe 50 Bol više
Smještaj Bol 1
NAJAM APARTMANA Bol 1 + 2 Hrvatska Bol
plaža Bol
sitni šljunak
attention

IZRADA WEB STRANICA ZA TURIZAM

VLASTITA WEB STRANICA NA VIŠE JEZIKA PO AKCIJSKOJ CIJENI
  NOVO: ON-LINE PRIJEM UPLATA PREDUJMA sustavom PayPal  
Bol
Apartmani Frane
Apartmani Frane
Apartman 2008A01
Bol apartmani
Bol sobe 50 Bol više
Smještaj Bol 2
NAJAM APARTMANA Bol 4
plaža Bol
sitni šljunak
attention
Bol
APARTMANI DAVOR
A2
Apartman 1678A01
Bol apartmani
Bol sobe 20 Bol više
Smještaj Bol 1
NAJAM APARTMANA Bol 2
plaža Bol
sitni šljunak
attention
Bol
Apartman Restović
Apartman AP-4+2
Apartman 1358A01
Bol apartmani
Bol sobe 70 Bol više
Smještaj Bol 2
NAJAM APARTMANA Bol 4 + 3 Hrvatska Bol
plaža Bol
sitni šljunak
attention
Bol
BOL -BRAC
BOL-BRAC
Apartman 1132A01
Bol apartmani
Bol sobe 70 Bol više
Smještaj Bol 2
NAJAM APARTMANA Bol 4 + 2 Hrvatska Bol
plaža Bol
sitni šljunak
attention
Bol
Apartmani Sena
Apartman 4+1
Apartman 0898A01
Bol apartmani
Bol sobe 65 Bol više
Smještaj Bol 2
NAJAM APARTMANA Bol 4 + 1 Hrvatska Bol
plaža Bol
sitni šljunak
attention
Bol
apartmani VILLA NIKO
Apartman 1
Apartman 0445A01
Bol apartmani
Bol sobe 125 Bol više
Smještaj Bol 4
NAJAM APARTMANA Bol 7 + 2 Hrvatska Bol
plaža Bol
sitni šljunak
attention
Bol
apartmani Laguna
first - left
Apartman 0405A01
Bol apartmani
Bol sobe 60 Bol više
Smještaj Bol 2
NAJAM APARTMANA Bol 4
plaža Bol
sitni šljunak
attention
paging ....
TRAŽILICA   
Tip smještaja:
# Sobe:
# Kreveti:
Udaljenost plaže:

 
Otok:Click on Photo to enlarge
Bol rezervacijaBol HrvatskaBol apartmanBol NAJAM APARTMANABol ODMOR U HRVATSKOJBol privatni smještajBol sobeBol apartmani/sobeBol kućaBol apartmani i sobeBol krevetiBol apartmaniBol DestinacijaBol more
TRAŽILICA
Dolazak:
Odlazak:
Broj noćenja:

Tip smještaja:
# Sobe:
# Kreveti:
Udaljenost plaže: