TROGIR

Ako želite provesti odmor u mjestu Trogir u Hrvatskoj, možete potražiti smještaj na ovoj stranici. U našoj ponudi za Trogir ćete pronaći 23 apartmana, 0 soba, 2 i 0 smještaja u studio-apartmanima. Želite li provjeriti mogućnost smještaja za Trogir u hotelima, kampovima ili hostelima, kao i mogućnost rekreacije ili bavljenja sportom, molimo Vas da posjetite stranicu SMSPORTNET.
Možete potražiti smještaj i u nekom od mjesta blizu odabrane lokacije Trogir, na popisu na lijevoj strani ove stranice.
Trogir Trogir, središte Trogirske Rivijere, je grad od otprilike 13000 stanovnika, smješten u srcu Dalmacije, 20 km zapadno od grada Splita. Nalazi se u neposrednoj blizini jadranske turističke ceste, što ga odlično povezuje sa obližnjim mjestima: Kaštela, Solin, veliki center - Split, i malim turističkim mjestima kao što su: Seget, Marina i Okrug (na otoku Čiovo).
Priključak na modernu autocestu Zagreb-Split je udaljen 17 km.

U trećem stoljeću prije Krista, Trogir je bio naseljen Grcima, koji su mjesto zvali Tragurion, što u približnom prijevodu znači Otok koza. Od onda su se ovdje izmjenile mnoge kulture - Rimljani, Mlećani, Francuzi pod vodstvom Napoleona, Austrijanci, i naravno Hrvati. Svaki od njih su ostavili tragove svog prisustva na otoku. Svi zajedno su stvorili jedinstveni povijesni i kulturni mozaik na ovom dijelu Jadranske obale.

Trogir je grad muzej u pravom smislu riječi. Ljubitelji kulturno-povijesnih spomenika, umjetničkih djela, izvornih zdanja i gradske arhitekture imaju u Trogiru priliku upoznati raskošnu i slojevitu baštinu - od romaničkoga razdoblja do suvremeno opremljenih sadržaja. Neponovljiva povijesna jezgra, Radovanov portal, izazivaju oduševljenje posjetitelja Trogira. Čitavu povijest Trogira na poseban način personificira reljef Kairosa, koji se danas nudi kao prikladan suvenir.
Širu okolicu Trogira (Trogir - Seget - Čiovo) karakteriziraju bujna vegetacija, brojni otoci i otočići, kamenite i šljunčane plaže. Pored visoko kvalitetnog smještaja (hoteli, pansioni, apartmani, kampovi), ponudu Trogira kompletira izvrsno domaće vino i hrana, posebno riblji specijaliteti, kao i velike mogućnosti rekreacije, Trogir nudi veliki izbor zabave: boćanje, tenis, trčanje u prirodi, školu jedrenja na dasci, školu ronjenja. Večernja zabava uključuje i atraktivne ribarske noći, nastupe poznatih zabavljača, i kao posebnu atrakciju koncerte klasične glazbe na povijesnim trogirskim lokacijama.
Trogir, Stari centar
Kip sv. Ivana, trogirskog sveca zaštitnika, dočekuje posjetitelje na sjevernim gradskim vratima. Prije 19. stoljeća čitav otočić, jezgra starog Trogira, bio je okružen gradskim obrambenim zidinama. Danas je sačuvan samo srednjevjekovni dio utvrda.
Na centralnom trgu se nalazi crkva sv. Lovre, izgrađena u 13. stoljeću. Ta crkva je lokalni simbol, rimski portal datira iz 1240. godine i predstavlja jedno od najprestižnijih umjetničkih djela u Dalmaciji. Razrađeni portal prikazuje Adama i Evu, zajedno s nizom svetaca i drugih biblijskih likova. Posjet unutrašnjosti Katedrale je posebno preporučena, radi prekrasne zbirke dragocjenih umjetničkih dijela koja se tu čuvaju.

Da li ste znali? - cijelu staru gradsku jezgru Trogira je UNESCO uvrstio na popis svjetske kulturne baštine. Trogirski spomenici, zgrade i umjetnička djela su 1997. godine odabrana kao jedno od malobrojnih mjesta u svijetu, da pretstavljaju svjetsko kulturno i umjetničko blago.
Trogir je izvanredan primjer gradskog kontinuiteta. Ortogonalni Plan grada ovog otočnog naselja potječe iz helenističkog razdoblja, a svi kasniji vladari su oplemenjivali Trogir javnim zgradama, privatnim vilama i gradskim utvrdama. Pored prekrasnih trogirskih romanskih crkava, posebno se ističu brojne renesansne i barokne zgrade iz mletačkog razdoblja.

Trogir Google map
U regiji Trogir ima mnogo lokacija, gdje nautičari mogu provoditi svoj odmor. Nedavno obnovljena Riva Trogir je idealno mjesto za vez, ali je tijekom ljetne sezone gotovo isključivo rezervirana za mega jahte. Jedriličarima sa brodovima do 25 metara dužine, preporuča se vezivanje u ACI marini Trogir na otoku Čiovu, upravo nasuprot Rive Trogir.

Većina smještajnih kapaciteta u hotelima, pansionima i sobama u Trogiru, u privatnom je vlasništvu isto kao i većina čistog i novouređenog obiteljskog smještaja u sobama i apartmanima. Za potpunu informaciju o smještaju u Trogiru i okolnim mjestima, posjetite linkove ispod ovog teksta. Kontakt sa domaćinom ostvaruje se direktno putem web stranice ili pozivom na vlasnikov telefonski broj.


  
  
Katedrala Sv. Lovre
Katedrala Sv. Lovre je katolička crkva u Trogiru, izgrađena pretežno u romaničkom stilu. Građena je između 12. i 17. stoljeća i predstavlja jedan od najimpresivnijih spomenika u Trogiru. Trogirska katedrala je po konstrukciji arkada arhaična jer su brodovi odvojeni masivnim uzdužnim pilonima, zapravo debelim zidom u kojem su prosječeni prolazi s lukovima, što je još ranoromanička metoda. Od dva planirana, sagrađen je samo južni zvonik. Kako je gradnja trajala više stoljeća, vidljiv je utjecaj različitih stilova, onako kako se se vremenom mijenjali u Dalmaciji.
Hrvatski graditelj, majstor Radovan, radio je na glavnom zapadnom portalu katedrale u ranoj fazi izgradnje. Pored njega, poznati graditelji Ivan Budislavić i Grgur Vidov sudjelovali su u gradnji tijekom 15. stoljeća.

Samostan svetog Nikole
Uz južne zidine grada Trogira smješteni su benediktinski samostan i crkva Sv. Nikole. Ženski samostanski kompleks čuva i vrijednu zbirku umjetnina, slika, knjiga, liturgijskih predmeta, te ručnih radova (čipke). Zbirka nosi ime po 'Kairosu' (bogu sretnog trenutka), starogrčkom reljefu u kamenu, datiranom u 4. ili na početak 3. stoljeća prije Krista.

Tvrđava Kamerlengo
Tvrđavu Kamerlengo smještenu na zapadnoj strani trogirskog otočića, izgradili su Mlećani u periodu 13. do 15. stoljeća, kao pomorsku bazu za njihovu flotu smještenu na tom dijelu Jadrana. Ime je dobila po gradskom sudcu po imenu Camerarius.
Danas je tvrđava multimedijalni centar sa kinom na otvorenom i sa pozornicom gdje se održavaju razni kulturni događaji.

Trogir - stari Centar
Obavezno posjetite staru gradsku jezgru Trogira. Prošetajte uskim kamenim uličicama i osjetite duh srednjevjekovnog vremena. Istražite skrivene kutke ovog prastarog grada i uživajte u malim barovima, picerijama i restoranima pod palmama, s pogledom na morski kanal i susjedno Čiovo.Trogir Hrvatska

SMJEŠTAJ TROGIR
HRVATSKI apartman ENGLISH privatni smještaj ITALIANO sobe DEUTSCH kreveti SLOVENŠČINA kuća ČESKY apartmani i sobe MAGYAR NAJAM APARTMANA U HRVATSKOJ FRANÇAIS POLSKI apartmani ESPAÑOL RUSKI apartman
 

 
Trogir
Apartmani Mastelić
Apartman A2+2
Apartman 2131A01
Trogir apartmani
Trogir sobe 42 Trogir više
Smještaj Trogir 1
NAJAM APARTMANA Trogir 2 + 2 Hrvatska Trogir
plaža Trogir
sitni šljunak
attention
Trogir
Apartmani Bagić
AP1
Apartman 2030A01
Trogir apartmani
Trogir sobe 40 Trogir više
Smještaj Trogir 2
NAJAM APARTMANA Trogir 2 + 2 Hrvatska Trogir
plaža Trogir
sitni šljunak
attention

IZRADA WEB STRANICA ZA TURIZAM

VLASTITA WEB STRANICA NA VIŠE JEZIKA PO AKCIJSKOJ CIJENI
  NOVO: ON-LINE PRIJEM UPLATA PREDUJMA sustavom PayPal  
Trogir
Neutrino apartments
apartman 1
Apartman 1903A01
Trogir apartmani
Trogir sobe 95 Trogir više
Smještaj Trogir 2
NAJAM APARTMANA Trogir 2 + 1 Hrvatska Trogir
plaža Trogir
sitni šljunak
attention
Trogir
Apartmani De Chiudi
Apartman A1
Apartman 1888A01
Trogir apartmani
Trogir sobe 25 Trogir više
Smještaj Trogir 1
NAJAM APARTMANA Trogir 1 + 1 Hrvatska Trogir
plaža Trogir
pijesak
attention
Trogir
Apartmani Smoljic
Studio apartman
Apartman 1863A01
Trogir apartmani
Trogir sobe 30 Trogir više
Smještaj Trogir 1
NAJAM APARTMANA Trogir 2 + 1 Hrvatska Trogir
plaža Trogir
krupni šljunak
attention
Trogir
Apartmani Emotha
A1
Apartman 1827A01
Trogir apartmani
Trogir sobe 30 Trogir više
Smještaj Trogir 1
NAJAM APARTMANA Trogir 1 + 2 Hrvatska Trogir
plaža Trogir
krupni šljunak
attention
Trogir
apartman
apartman
Apartman 1783A01
Trogir apartmani
Trogir sobe 120 Trogir više
Smještaj Trogir 3
NAJAM APARTMANA Trogir 7 + 1 Hrvatska Trogir
plaža Trogir
sitni šljunak
attention
Trogir
Villa Angel
Apartman A1
Apartman 1608A01
Trogir apartmani
Trogir sobe 30 Trogir više
Smještaj Trogir 1
NAJAM APARTMANA Trogir 2
plaža Trogir
sitni šljunak
attention
Trogir
ALTERNATIVA
studio
Apartman 1590A01
Trogir apartmani
Trogir sobe 30 Trogir više
Smještaj Trogir 2
NAJAM APARTMANA Trogir 1 + 1 Hrvatska Trogir
plaža Trogir
krupni šljunak
attention
Trogir
Villa Maslina
Villa Maslina
Apartman 1514A01
Trogir apartmani
Trogir sobe 21 Trogir više
Smještaj Trogir 8
NAJAM APARTMANA Trogir 8 + 3 Hrvatska Trogir
plaža Trogir
sitni šljunak
attention
paging ....
TRAŽILICA   
Tip smještaja:
# Sobe:
# Kreveti:
Udaljenost plaže:

 
Otok:Click on Photo to enlarge
Trogir rezervacijaTrogir HrvatskaTrogir apartmanTrogir NAJAM APARTMANATrogir ODMOR U HRVATSKOJTrogir privatni smještajTrogir sobe
TRAŽILICA
Dolazak:
Odlazak:
Broj noćenja:

Tip smještaja:
# Sobe:
# Kreveti:
Udaljenost plaže: